Ligging

De Bosuil ligt in bijna 3000 m2 privébos. Het terrein is volledig afgezet met 1.40 m gaas. De bungalow bevindt zich niet in een bungalowpark.

De Boterpol is een bosgebied met een aantal zandpaden waaraan hier en daar bungalows liggen. Het bos grenst aan het Doldersumse Veld.

De Boterpol in Wateren ligt aan de rand van het Drents-Friese Wold. Dichtstbijzijnde dorpen zijn Zorgvlied,Diever, Vledder, Appelscha en Oosterwolde. Vanaf de woning kunt u wandelen en fietsen naar het Doldersumse Veld of het Drents-Friese Wold.

Tegenover de Boterpol kunt u bij de Alberthoeve uw paard of pony stallen.

Vogelliefhebbers kunnen veel soorten zien rondom het huis. Soorten die er regelmatig komen: boomklever, boomkruiper, bonte vliegenvanger, ekster, fitis, glanskop, groenling, grote bonte specht, heggenmus, houtduif, koolmees, merel, pimpelmees, roodborst, sijs, spreeuw, tjiftjaf, tortelduif, vink, vlaamse gaai, winterkoning, zanglijster.
Verder hebben we waargenomen: appelvink, goudhaantje, goudvink, keep, kuifmees, staartmees, zwarte mees. Andere dieren die u kunt aantreffen in de buurt van de Bosuil: reeën, eekhoorns.

vergroting